Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 kg darabolt kacsahús
» 5 dkg mogyoró
» 20 szál metélőhagyma
» 1 szál kakukkfű
» 1 babérlevél
» só
» bors
A kacsahúst apróra daraboljuk, összekeverjük a kakukkfűvel, a babérral, a sóval és a borssal, felengedjük egy kevés vízzel és lefedve kis lángon 1 óra 45 percig gyakori kevergetés mellett megfőzzük. A hús akkor főtt meg, ha keveréskor szinte szétesik. A mogyorót összetörjük, sütőben 150 oC-on negyed órán át pirítjuk, összekeverjük az apróra vágott metélőhagymával és a húshoz adjuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 500g kacsamell
» 1 csipet só
» 2 teáskanál cukor
» 3 teáskanál szójaszósz
» 1 teáskanál száraz sherry
» 2 teáskanál ecet
» 1 teáskanál szezámolaj
» 2 teáskanál kuoricakeményítő
» étolaj a sütéshez
» egy kimagozott és felaprított zöld chilipaprika
» 1 cm frissen aprított gyömbér
» 1 teáskanál reszelt, szárított mandarinhéj
» 2 finomra aprított újhagyma
» 1/2 teáskanál kukoricakeményítő
» 1 evőkanál víz
A kacsa bőrét és zsíros részét távolítsd el, majd 2és1/2 cm-es kockákra vágd.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 kacsa
» 1 gerezd fokhagyma
» 20 dkg füstölt szalonna
» 1 kg savanyú káposzta
» só
A kacsát a sóval és a fokhagymával bedörzsöljük, majd addig pároljuk, amíg teljesen megpuhul. Eközben egy jénai aljára tesszük a szalonnát, erre kerül a káposzta, majd a puha, feldarabolt kacsa. Kevés liszthez hozzákeverünk kicsit a kacsa főzőlevéből, majd ezzel meglocsoljuk a húst. Így lefedve sütőbe tesszük, majd ha már készre sült, a fedőt levesszük, kissé megpirítjuk, és már kínálhatjuk is
» 1 pecsenyekacsa
» 13 dkg vaj
» 5 dkg gomba
» 1,5 dl narancslé
» 2 ek. liszt
» 1 mk. fehérbors
» 2 kiskanál só
» 1,5 dl víz
A vajat felhevítjük, majd a kacsa minden oldalát megpirítjuk benne. Utána kiszedjük, majd a felszeletelt gombát megpirítjuk a vajon. Hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük a víz és narancslé keverékével. sóval, borssal ízesítjük, végül a húsra öntjük, és 5 percig forraljuk. A mártást átszűrjük, majd ismét a húsra öntjük, és sütőben készre sütjük.
» 2 szép kacsamell
» só, őrölt bors
» 2-3 evőkanál kacsazsír
» 1 kisebb vöröshagyma
» 1dl száraz vörösbor
» A pároltkáposztához:
» 3 evőkanál olaj, só, őrölt bors és kömény
» 2-2 evőkanál cukor és borecet
» 20dkg ribizli (befőtt vagy fagyasztott)
» A mákos nudlihoz:
» 25dkg burgonya
» só
» 15-20dkg liszt
» 5dkg vaj
» 1 tojás
» 5dkg darált mák
Sűrűn bevagdaljuk a kacsamell bőrét, majd bedörzsöljük sóval, borssal. Megpirítjuk a felforrósított kacsazsíron körös- körül, azután tűzálló tálba tesszük a vöröshagymával együtt.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 4 kacsamell
» 2 ek. olívaolaj
» 2 fej vöröshagyma
» 1 sárgarépa
» 1 tk. friss kakukkfű
» 2,5 dl tyúkhúsleves
» 2 felkockázott paradicsom
» 8 elfelezett körte
» 1 fahéjrúd
» 6 dkg felaprózott mandula
» 1 dl konyak
» só, bors
» 1 fokhagymagerezd
A húst bőrös felével lefelé négy percig sütjük az olajban, félretesszük 4 kanál pecsenyezsírral, majd kitöröljük a serpenyőt. A zsiradék felét visszatesszük, megpirítjuk benne a felaprózott hagymát, a kakukkfüvet és a répát, majd hozzákeverjük a levest és a paradicsomot, és lefedve fél órát pároljuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 50 dkg nyers, ereitől megtisztított kacsamáj
» 10 dkg véres hurka
» 1,5 dl tejszín
» 1 fej vöröshagyma
» 3 csipetnyi zselépor
» 1 felnégyelt alma
» 0,6 dkg só
» 0,2 dkg bors
» 0,2 dkg cukor
» 0,3 dl muskotálybor
» vaj
» cukor
A kacsamájat nyersen kettévágjuk, ereitől megtisztítjuk és már az elkészítés előtt egy nappal előkészítjük. Mély tálba helyezzük, és a sóból, cukorból, borsból készült fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük, meglocsoljuk a muskotályborral, letakarjuk fóliával és legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
» 1 marék illatos zöldfűszer
» 2 kacsamellfilé
» só, bors
» 2 evőkanál olívaolaj
» 1 gránátalma magja
» 2 marék rukkola
» 2 marék vízitorma
» csipetnyi cukor
» 1/2 kiskanál dijoni mustár
» 1 evőkanál vörösborecet
rácsmintásan vagdaljuk be a melleken lévő zsírt, majd dörzsöljünk bele némi sót. zsíros felükkel kezdjük el sütni egy serpenyőben. Öntsük le a kisült zsírt, és kezdjük el sütni a másik felét. Mikor megsült mindkét oldala, kivesszük, fóliával lefedjük és egy tálon pihenni hagyjuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 20 dkg gesztenye
» 60 dkg kacsamell
» 20 dkg darált hús
» 1 tojás
» 3 ek. tejszín
A gesztenyét főzzük puhára delikátos vízben, majd megpucoljuk, s törjük össze őket. Ha jól összenyomtuk, akkor adjuk hozzá a darált húst, tojást. Ízesítsük sóval, borssal, majd gyúrjuk össze. A még krémesebb állag érdekében önthetünk hozzá egy kis tejszínt is. Ezt a tölteléket tegyük a megtisztított kacsamellek bőre alá. Ezek után tegyük tűzálló tálba, fedjük le, s helyezzük sütőbe.
» 2 kacsamellfilé
» só
» 12 kínai palacsinta (félbevágva)
» 2 evőkanál édes csilimártás
» 6 mogyoróhagyma (darabokra vágva)
» 1/4 uborka (kimagozva, vékonyra vágva)
» 1 evőkanál szójaszósz
» 1 evőkanál méz
» 1/2 kiskanál kínai ötfűszer-por
rácsmintásan vagdaljuk be a melleken lévő zsírt, majd dörzsöljünk bele némi sót. Egy tálban keverjük össze a pácléhozzávalóit, majd ezzel pácoljuk be a kacsát. Tegyük egy időre hűtőszekrénybe érlelődni.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu