Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
» 2,5 kg-os kacsa
» 15 dkg füstölt szalonna
» 2 sárgarépa
» 1 fehérrépa
» 5 dkg liszt
» 3 dl vörösbor
» 1 fej vöröshagyma
» 5 dkg vaj
» 1 ek. paradicsompüré
» 7 dkg zsír
» 5 dkg liszt
» 30 dkg cseresznye
» 8 dkg cukor
» őrölt fahéj
» 1/2 citrom reszelt héja
» A mogyoróburgonyához:
» 40 dkg burgonya
» 7 dk zsír
» 1/2 csokor petrezselyem
» só
A feldarabolt kacsát megsózzuk. A hagymát felaprítjuk, a zöldségeket felkarikázzuk, majd vajat forrósítunk és az egészet néhány percig pároljuk benne.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 pecsenyekacsa
» 15 dkg vaj
» 5 dl húsleves
» 3 dl fehérbor
» 1 mk. fehér bors
» 1 ek. só
A kacsát megtisztítjuk, megsózzuk, majd vajat
hevítünk, és minden oldalát megpirítjuk benne. Utána hozzáadjuk a bort
és a felforrósított húslevest. Sütőbe tesszük, és közepes fokozaton
készre sütjük. Közben többször meglocsoljuk a levével.
A húst szeletekre vágva, a levével meglocsolva, és burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 4 filézett kacsamell
» 5 dl vad-alaplé
» 20 dkg banán
» 10 dkg cukor
» 5 cl fehérbor
» 5 cl olaj
» só, bors
» 1 dl fehérbor
A banánt meghámozzuk, és feldaraboljuk. Rálocsolunk 1 dl bort, és hozzáadjuk a cukrot.
Az olajat felforrósítjuk, majd a húst átsütjük rajta, és kiszedjük. A
visszamaradt olajba cukrot keverünk, majd amikor karamellizálódott,
hozzáöntjük a maradék bort és a vad-alaplét. 20 percig pároljuk, majd,
amikor sűrű, leszűrjük, hozzáadjuk a banánt, és a hússzeletekhez
tálaljuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 2 pulyka alsócomb
» só, őrölt bors
» szárított fűszerek
» 2 gerezd fokhagyma
» 2 ek. olívaolaj
» 1 csésze vörösbor
» 2/3 csésze tejföl
A combokat bedörzsöljük a sóval, borssal, a fűszerekkel és a fokhagymával, majd kuktában lévő olajban kisütjük őket hirtelen. Eztán felöntjük a borral, és kb. fél óra alatt így készre főzzük. A megmaradt szafthoz keverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. Végül a húst felszeleteljük, meglocsoljuk a mártással, és ízlés szerint valamilyen körettel kínáljuk.
» 15 dkg disznóhús
» 10 dkg borjúhús
» 20 dkg sertésháj
» pulyka máj
» 12 dkg libamáj
» 2 beáztatott zsemle
» 2 tojássárgája
» 2 szarvasgomba
» 12 dkg libamáj
» fűszerkeverék
» só, bors
» szalonna, szeletelve
» vaj
» 1 pulyka
Az összes húst és a májakat ledaráljuk, majd hozzákeverjük a zsemlét, a tojást és a feldarabolt szarvasgombát. A libamájat megpirítjuk, feldaraboljuk, majd ezt is a masszába forgatjuk, sózzuk, borsozzuk, a fűszerkeverékkel ízesítjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 csomag bolognai spagetti öntet alap,
» 1 pulykamellfilé,
» 1 fej vöröshagyma
» 3 db sárgarépa
Keskeny szeletet vágom a pulykamellet, kikloffolom egy kicsit, megsózom és egy félreteszem arra az időre, míg a tölteléket elkészítem. Egy fej vöröshagymát apróra vágok, majd serpenyőben megpárolom majd ráreszelem a sárgarépát, kicsit elkeverem, egy kevés sóval, oregánóval ízesítem. Néhány percnyi kevergetem. Előveszem a félretett húst, belekanalazom a közepébe tölteléket, és szépen felhajtogatom a hús széleit.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 kg pulykamell
» 15 dkg füstölt hús
» 2 fej vöröshagyma
» 6 paradicsom
» 20 dkg gomba
» só, bors
» paprika
» 1,5 dl fehérbor
» 1 csokor petrezselyem
A füstölt húst és a paradicsomot kockákra vágjuk. A hagymát és a petrezselymet felaprítjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük. A pulykamellet szeletekre vágjuk, és feltekerjük, majd a füstölt hússal együtt megpirítjuk. Mellé tesszük a hagymát, gombát, paradicsomot, a fűszereket és a bort, majd lefedve puhára főzzük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1,4 kg pulykamellfilé egyben
» só, bors
» 10 dkg füstölt szalonna
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 dl száraz fehérbor
» 2 fej vöröshagyma
» 3 ek. olaj
» 30 dkg gomba
» 1 csapott kk. szárított kakukkfű
» 2 ek. paradicsompüré
» 1 púpos evőkanál liszt
» 1 tojás
» 1 tojássárgája
» 40 dkg leveles tészta
A szalonnát és az egyik hagymát vékonyan felszeleteljük, majd a fokhagymával és a szalonna felével megtűzdeljük a pulykát. Tepsibe tesszük, aláöntjük a bort, mellétesszük a hagymakarikákat, betakarjuk a maradék szalonnával, majd letakarjuk és puhára pároljuk.
» 8 szelet pulykamellfilé
» 20 dkg füstölt lazac
» 5 dl olaj
» 1 alma
» kapor
» só
» liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
» A mártáshoz:
» 20 dkg reszelt torma
» 3 dl tejszín
» 1 dkg vaj
Az almát kimagozzuk, meghámozzuk, nyolc szeletre felvágjuk. A húst megsózzuk, majd rátesszük az almát, a felaprózott kaprot, a felcsíkozott lazacot, és az egészet felgöngyöljük. Duplán bepanírozzuk, majd forró olajban készre sütjük. Eközben a vajhoz és a tejszínhez keverjük a tormát, megmelegítjük, ezzel meglocsolva kínáljuk petrezselymes burgonyával a húst.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 db 3 kg-os pulyka
» 4 dkg só
» 10 dkg zsír
» 25 dkg füstölt szalonna
» 1 g majoranna
» 40 dkg sertéshús
» 1,5 dl tej
» 70 dkg főtt gesztenye
» 10 dkg vaj
» 2 db tojás
» 2 g bors
» fél g szerecsendió
» 2 db zsemle
» 2 dkg paradicsompüré
» 1 dkg liszt
A pulyka szárnyait, lábait, nyakát, belsőségeit, a melléből a csontot eltávolítjuk, majd megmossuk, és kívül, belül megfűszerezzük. A gesztenyét még egyszer megfőzzük, de most tejben, hozzáadjuk a tejben áztatott zsemlét, darált sertéshúst, tojást, fűszereket, vajat, és jól összekeverjük őket.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu