Karácsony: blog

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

karácsony mindenkinek hírei

» 2,5 kg-os kacsa
» 15 dkg füstölt szalonna
» 2 sárgarépa
» 1 fehérrépa
» 5 dkg liszt
» 3 dl vörösbor
» 1 fej vöröshagyma
» 5 dkg vaj
» 1 ek. paradicsompüré
» 7 dkg zsír
» 5 dkg liszt
» 30 dkg cseresznye
» 8 dkg cukor
» őrölt fahéj
» 1/2 citrom reszelt héja
» A mogyoróburgonyához:
» 40 dkg burgonya
» 7 dk zsír
» 1/2 csokor petrezselyem
»  

A feldarabolt kacsát megzzuk. A hagymát felaprítjuk, a zöldségeket felkarikázzuk, majd vajat forrósítunk és az egészet néhány percig pároljuk benne.

Tovább 

» 1 pecsenyekacsa
» 15 dkg vaj
» 5 dl húsleves
» 3 dl fehérbor
» 1 mk. fehér bors
» 1 ek.  

 

 

A kacsát megtisztítjuk, megzzuk, majd vajat hevítünk, és minden oldalát megpirítjuk benne. Utána hozzáadjuk a bort és a felforrósított húslevest. Sütőbe tesszük, és közepes fokozaton készre sütjük. Közben többször meglocsoljuk a levével.
A húst szeletekre vágva, a levével meglocsolva, és burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

 

» 4 filézett kacsamell
» 5 dl vad-alaplé
» 20 dkg banán
» 10 dkg cukor
» 5 cl fehérbor
» 5 cl olaj
» , bors
» 1 dl fehérbor      

 

 

A banánt meghámozzuk, és feldaraboljuk. Rálocsolunk 1 dl bort, és hozzáadjuk a cukrot.
Az olajat felforrósítjuk, majd a húst átsütjük rajta, és kiszedjük. A visszamaradt olajba cukrot keverünk, majd amikor karamellizálódott, hozzáöntjük a maradék bort és a vad-alaplét. 20 percig pároljuk, majd, amikor sűrű, leszűrjük, hozzáadjuk a banánt, és a hússzeletekhez tálaljuk.

Tovább 

» 2 pulyka alcomb
» , őrölt bors
» szárított fűszerek
» 2 gerezd fokhagyma
» 2 ek. olívaolaj
» 1 csésze vörösbor
» 2/3 csésze tejföl  

 

A combokat bedörzsöljük a val, borssal, a fűszerekkel és a fokhagymával, majd kuktában lévő olajban kisütjük őket hirtelen. Eztán felöntjük a borral, és kb. fél óra alatt így készre főzzük. A megmaradt szafthoz keverjük a tejfölt, zzuk, borsozzuk. Végül a húst felszeleteljük, meglocsoljuk a mártással, és ízlés szerint valamilyen körettel kínáljuk.

Tovább 

» 15 dkg disznóhús
» 10 dkg borjúhús
» 20 dkg sertésháj
» pulyka máj
» 12 dkg libamáj
» 2 beáztatott zsemle
» 2 tojássárgája
» 2 szarvasgomba
» 12 dkg libamáj
» fűszerkeverék
» , bors
» szalonna, szeletelve
» vaj
» 1 pulyka  

Az összes húst és a májakat ledaráljuk, majd hozzákeverjük a zsemlét, a tojást és a feldarabolt szarvasgombát. A libamájat megpirítjuk, feldaraboljuk, majd ezt is a masszába forgatjuk, zzuk, borsozzuk, a fűszerkeverékkel ízesítjük.

Tovább 

» 1 csomag bolognai spagetti öntet alap,
» 1 pulykamellfilé,
» 1 fej vöröshagyma
» 3 db sárgarépa 

 

 

Keskeny szeletet vágom a pulykamellet, kikloffolom egy kicsit, megzom és egy félreteszem arra az időre, míg a tölteléket elkészítem. Egy fej vöröshagymát apróra vágok, majd serpenyőben megpárolom majd ráreszelem a sárgarépát, kicsit elkeverem, egy kevés val, oregánóval ízesítem. Néhány percnyi kevergetem. Előveszem a félretett húst, belekanalazom a közepébe tölteléket, és szépen felhajtogatom a hús széleit.

Tovább 

» 1 kg pulykamell
» 15 dkg füstölt hús
» 2 fej vöröshagyma
» 6 paradicsom
» 20 dkg gomba
» , bors
» paprika
» 1,5 dl fehérbor
» 1 csokor petrezselyem      

 

A füstölt húst és a paradicsomot kockákra vágjuk. A hagymát és a petrezselymet felaprítjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük. A pulykamellet szeletekre vágjuk, és feltekerjük, majd a füstölt hússal együtt megpirítjuk. Mellé tesszük a hagymát, gombát, paradicsomot, a fűszereket és a bort, majd lefedve puhára főzzük.

Tovább 

» 1,4 kg pulykamellfilé egyben
» , bors
» 10 dkg füstölt szalonna
» 4 gerezd fokhagyma
» 1 dl száraz fehérbor
» 2 fej vöröshagyma
» 3 ek. olaj
» 30 dkg gomba
» 1 csapott kk. szárított kakukkfű
» 2 ek. paradicsompüré
» 1 púpos evőkanál liszt
» 1 tojás
» 1 tojássárgája
» 40 dkg leveles tészta       

 

 

A szalonnát és az egyik hagymát vékonyan felszeleteljük, majd a fokhagymával és a szalonna felével megtűzdeljük a pulykát. Tepsibe tesszük, aláöntjük a bort, mellétesszük a hagymakarikákat, betakarjuk a maradék szalonnával, majd letakarjuk és puhára pároljuk.

Tovább 

» 8 szelet pulykamellfilé
» 20 dkg füstölt lazac
» 5 dl olaj
» 1 alma
» kapor
»
» liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
» A mártáshoz:
» 20 dkg reszelt torma
» 3 dl tejszín
» 1 dkg vaj     

 

 

Az almát kimagozzuk, meghámozzuk, nyolc szeletre felvágjuk. A húst megzzuk, majd rátesszük az almát, a felaprózott kaprot, a felcsíkozott lazacot, és az egészet felgöngyöljük. Duplán bepanírozzuk, majd forró olajban készre sütjük. Eközben a vajhoz és a tejszínhez keverjük a tormát, megmelegítjük, ezzel meglocsolva kínáljuk petrezselymes burgonyával a húst.

Tovább 

» 1 db 3 kg-os pulyka
» 4 dkg
» 10 dkg zsír
» 25 dkg füstölt szalonna
» 1 g majoranna
» 40 dkg sertéshús
» 1,5 dl tej
» 70 dkg főtt gesztenye
» 10 dkg vaj
» 2 db tojás
» 2 g bors
» fél g szerecsendió
» 2 db zsemle
» 2 dkg paradicsompüré
» 1 dkg liszt 

 

 

A pulyka szárnyait, lábait, nyakát, belsőségeit, a melléből a csontot eltávolítjuk, majd megmossuk, és kívül, belül megfűszerezzük. A gesztenyét még egyszer megfőzzük, de most tejben, hozzáadjuk a tejben áztatott zsemlét, darált sertéshúst, tojást, fűszereket, vajat, és jól összekeverjük őket.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu