Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
» 60 dkg főtt, füstölt pulykacomb
» 6 dkg vaj
» 2 evőkanál liszt
» 4 dl tej
» 1 dl tejszín
» 3 evőkanál ecetes torma
» 1 evőkanál cukor
» 1 evőkanál citromlé
» só
A húst felszeleteljük. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk benne. Beleöntjük a tejet és a tejszínt, és kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tormát, cukrot, citromlét, sót. A pulykahúst a meleg tormamártással leöntve kínáljuk
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 szép pulykamellfilé(60-80 dkg)
» só
» őrölt bors
» 2 zsemle
» 2dl tej
» 15 dkg durvára darált dió
» 1 csokor petrezselyem
» 2 tojás reszelt szerecsendió
» sáfrányos szeklice
» 2-3 evőkanál olaj vagy zsír
A pulykamellet felszúrjuk, sóval és borssal bedörzsöljük mindkét oldalát. A töltelékhez a zsemléket apróra vágjuk, a tejjel felforrázzuk. Ezt követően hozzáadjuk a diót, egész tojásokat, és az apróra vágott petrezselymet. sóval, borssal, sáfrányos szeklicével, reszelt szerecsendióval összedolgozzuk, és a felszúrt hús üregébe öntjük.
|
|
» 60 dkg sertésszűz
» 4 fej vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 15 dkg füstölt szalonna
» borsikafű
» só
» bors
» 3 db paradicsom
» 10 dlg kukoricadara
» 2 dl tej
2 dl tejet 2 dl vízzel felforraljuk, sózzuk. Hozzáadjuk a kukoricadarát, elkeverjük, és megfőzzük. Mielőtt kihűlne formába öntjük. Amikor kihűlt szeletelni tudjuk.
Szalonnát zsírjára
pirítjuk. Hagymát félfülre vágjuk és azt is lepirítjuk. A sertésszüzet
csíkokra vágjuk, és a hagymához adjuk.
» 20 dkg pulykamell (4 szelet)
» 10 dkg vaj
» 2 tojás
» 20 dkg ementáli sajt
» 10 dkg liszt
» 10 dkg zsemlemorzsa
» 3 dl olaj
» só
» ánizsmag (darált)
» szerecsendió-virág
» Körethez:
» burgonyafánk
» 2 alma
» 1 tubus tormás majonéz
sózzuk be a hússzeleteket. Egy tálban keverjük össze a reszelt sajtot, az olvasztott vajjal, sót, az ánizsmagot és a szerecsendió-virágot. Ezt a masszát osszuk el a hússzeletekre, majd tekerjük fel őket. Panírozzuk be, és rántsuk ki.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Hozzávalók: 1 db egész pulyka (6-8 kg-os), 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál kakukkfű, só, bors
» A töltelékhez: 1,5 pohár vadrizs, 0,5 kg fehér kenyér, 10 dkg vaj, 2 db vöröshagyma, 2 db zellerszár, 2 evőkanál kakukkfű, 2 evőkanál zsálya, 1 csomag zöldpetrezselyem, 0,5 kg sütőtök kis kockára vágv
» Almás-mazsolás töltelék 5 kg-os pulykához: pohár aprított zsemle, negyed pohár zöldpetrezselyem, fél pohár zellerszár, 1 teáskanál bazsalikom, háromnegyed teáskanál só, fél teáskanál pirospaprika,
A megtisztított pulykát mossuk meg hideg vízben alaposan, majd sóval és kakukkfűvel dörzsöljük be jól.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 4 szelet pulykemell
» 4 szelet bacon
» 4 kis jonatánalma
» só
» 1 fej hagyma
» margarin
A pulykamellett kiklopfoljuk, és megsózzuk. A hagymát felkarikázzuk, az almát cikkekre vágjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk, és beletesszük a húst. Tetejére tesszük az almát és hagymát, majd végül a baconnel beborítjuk. Lefedve, előmelegített sütőben fél órát sütjük. A végén a szalonnát egy kicsit megpirítjuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 dg 2 kg-os kappan
» 1 g majoranna
» 8 dkg zsír
» 2 dkg paradicsompüré
» 3 adag párolt alma
» 3 dkg só
» 10 dkg füstölt szalonna
» 1 dkg liszt
Megtisztítjuk a szárnyast, szárnyait visszahajtjuk, combjait a püspökfalathoz kötjük, megfűszerezzük kívül, belül, beirdaljuk, a résekbe szalonnát teszünk, majd zsírral bélelt tepsibe arany barnára sütjük. A hús zsírjába megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paradicsomot, végül a kappanra öntjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 1,5 kg-os kakas
» 10 dkg húsos szalonna
» 25 dkg mogyoróhagyma
» 25 dkg apró gomba
» 2 gerezd fokhagyma
» 4 dkg vaj
» só, bors
» 4 cl pálinka
» 1 sárgarépa
» 1 zeller
» 1 póréhagyma
» 1 kk. kakukkfű
» 1 kk. petrezselyemzöld
» 5 dl száraz fehérbor
A megtisztított kakast darabokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, és rátesszük a felaprított hagymát. A megtisztított gombát hozzáadjuk a szalonnához, az összezúzott fokhagymával együtt.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 kakas
» 1,5 kg savanyú káposzta
» 15 dkg füstölt szalonna
» 2 vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 2 babérlevél
» 3 dl tejföl
» 2 ek. liszt
» 1 kk. paprika
» 2 ek. libazsír
» só, bors
A madarat darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, majd a forró zsíron megfuttatjuk, rátesszük a húst, hozzáadjuk a sót, borsot, paprikát, összezúzott fokhagymát és a babérlevelet. Kevés vizet adunk hozzá, majd fedő alatt félig puhára főzzük. Utána beletesszük a káposztát, és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 kakas
» 8 dkg húsos szalonna
» 5 dkg vaj
» 1 fej hagyma
» 20 dkg gomba
» 3 dl vörösbor
» 2,5 dl húsleves
» 1 babérlevél
» 4 szegfűszeg
» 2 ek. étkezési keményítő
» friss rozmaring
» só, bors
A feldarabolt kakast sózzuk, borsozzuk. A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk kuktában, majd rátesszük a húst, és pirosra sütjük. Hozzáadjuk a felaprózott hagymát és a felszeletelt gombát, majd felöntjük a borral és a levessel. A fűszereket beleszórjuk, majd lezárjuk a kuktát és negyed órát pároljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu