Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1,5 kg jérce
» 6 dkg margarin
» 5 dkg liszt
» 12 dkg császárszalonna
» 10 dkg gyöngyhagyma
» 20 dkg gomba
» 3 dl száraz vörösbor
» ízlés szerint kakukkfű
» só, bors
» 1 db babérlevél
» 1/2 csokor petrezselyemzöld
A húsról leszedjük a bőrt, felszeleteljük, majd besózzuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, a gombát, ha nagyok, négybe vágjuk. A szalonnát megpirítjuk, majd rátesszük a gyöngyhagymát és a gombát, és megpirítjuk. Közben rászórjuk a petrezselymet, kakukkfüvet, sót és borsot.
» 56 dkg jércemell
» 10 dkg mandula
» 2 egész tojás
» 20 dkg zsemlemorzsa
» 40 dkg gyümölcs
A felszelt jércemelleket besózzuk, lisztbe, tojásba, mandulás morzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Idénynek megfelelő gyümölcsöket meghámozzuk, lepároljuk, fahéjjal, vaníliás cukorral ízesítjük. A rántott jérce körete a párolt gyümölcs és a burgonyakrokett.
|
|
» 3 egész jércemell (kb. 60 dkg színhús)
» 30 dkg szalonna
» 15 db kisebb gombafej
» só, bors
» olaj
» mustár
» 2 mokkáskanál majoránna
» zsír a sütéshez
» 5 db nyárs
A jércemellet és a szalonnát 20-20 db szeletkére vágjuk. A gombával együtt egy tálban összekeverjük a mustárral, olajjal, sóval, borssal és a majoránnával. Felváltva a nyársra húzzuk őket, a végére szalonna kerül. Nyárs vagy rostsütőn, illetve serpenyőben, zsírban is süthetjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 2 db jérce
» 10 dkg vaj
» 20 dkg gomba
» 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
» 2 dl tejföl
» ízlés szerint só és törött fehér bors
A gombát megtisztítom és felszeletelem. A jércéket megtisztítom, és a hasukba töltöm a megsózott, megborsozott gombát. A hasüreg nyílását fogvájóval vagy hústűvel megtűzöm, nehogy a gomba leve kifolyjon.
A vajat
felolvasztom (de nem forralom) és megmártom benne, majd a
zsemlemorzsába hempergetem a szárnyasokat. Kikent tűzálló tálba teszem
és az előmelegített, forró sütőben 40 percig sütöm.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 30 dkg jércemell
» 1 kisebb fej saláta
» 1 alma
» 2 dl tejföl
» 1 dl majonéz
A csirkemellet vegetás vízben (de lehet húslevessel is) puhára főzzük. Ha kihűlt, apró kockára vágjuk. A salátát összetépkedjük, az almát kis kockára vágjuk. A majonézt a tejföllel összekeverjük. Egy nagy tálba a salátát, az almát és a csirkemellet összekeverjük, ráöntjük a majonézt és óvatosan összeforgatjuk. 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 másfél kg-os jérce
» 2 gerezd fokhagyma
» 2 evőkanál olívaolaj
» 3 paradicsom
» 10 dkg kimagozott olajbogyó
» 6 szegfűszeg
» 6 szelet citrom
» 1 evőkanál citromlé
» 2 dl száraz fehérbor
» só
» frissen őrölt fekete bors
A jól megtisztított, megmosott és feldarabolt jércét a megtisztított fokhagymával bedörzsöljük, megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk olívaolajjal, alá és köré rakjuk a szegfűszeget, körülrakjuk paradicsomszeletekkel és félbevágott olajbogyóval, a tetejére citromszeleteket teszünk.
» 20 dkg aszalt szilva
» 8 szelet jércemell
» 2 dl vörösbor
» só, bors
» liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
» A mártáshoz:
» 3 dl tejszín
» 15 dkg reszelt füstölt sajt
» 1 kk. liszt
» 1 dl konyak
» 1 mk. sáfrány
A szilvát 15-20 percre a borba áztatjuk, majd a sóval, borssal megszórt hússzeletekre tesszük. Feltekerjük, fogpiszkálóval megtűzzük, majd duplán bepanírozzuk, és olajban készre sütjük. Eközben a tejszínt megmelegítjük, hozzáadjuk a konyakot, a sajtot és a lisztet.
» 70 dkg bőrös vadkacsamell
» 20 dkg ribizli
» 1 db narancs
» 10 dkg cukor
» 2 dl vörösbor
» 2 dkg keményítő
» só
» olaj
» bazsalikom
» 50 dkg burgonyakrokett
Kacsamelleket olajba helyezzük. rozmaringszálakat teszünk rá, és pár napig pácoljuk.
Cukrot karamellizálunk, ráhelyezzük a ribizlit. Felöntjük vörösborral.
Keményítőt vízzel elkeverjük, és a ribizlis mártáshoz adjuk. Narancsot
meghámozzuk, gerezdekre vágjuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 2 tojás
» 25 dkg cukor
» 0,6 dl olaj
» 2 dl tejföl
» 10 dkg kakaópor
» 1,5 dl víz
» 25 dkg rétesliszt
» 1 csomag sütőpor
» 1 kiskanál szódabikarbóna
» zsemlemorzsa
Egy tálban verjük habosra a tojásokat a cukorral, majd keverjük méghozzá az olajat, a tejfölt, a kakaót és a vizet. Egy másik tálba dolgozzuk össze a sütőport, a szódabikarbónát és a lisztet, majd adjuk hozzá a tojásos keveréket. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, és zsemlemorzsával megszórt kuglófformába.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 4 egész csirkecomb
» 2,5 dl tej
» 1 citrom leve
» só, bors
» 1 csokor metélőhagyma
» A mártáshoz:
» 2 ek. vaj
» 1 hagyma
» 1 piros paprika
» 2 dl húsleves
» 2 ek. tejszín
» pár csepp worcester szósz
» 2 ek. tejföl
» liszt
Egy tálban összekeverjük a tejet sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a citrom levét és a felaprított metélőhagymát, majd ebbe tesszük a combokat, és a hűtőben 3 órát így pácoljuk. Ezután kivajazott tepsibe rakjuk a combokat, és előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu