Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 45 dkg tintahal (megtisztítva)
» 2 lime leve
» 1/2 kiskanál durva szemű tengerisó
» 1 evőkanál őrölt feketebors
» 5 dkg rizsliszt
» olaj
» limegerezdek
» édes csilimártás
A megtisztított tintahalat felkarikázzuk, a lime levében megforgatjuk, majd a hűtőszekrényben negyed órát pihentetjük. Ezt követően a lecsöpögtetett tintahalat megforgatjuk a rizslisztes-sós-borsos keverékben, majd forró olajban 1 perc alatt kisütjük.
» 50 dkg csirekmell
» 3 paradicsom
» 40 dkg gnocchi
» 15 dkg rókagomba
» 4 dkg vaj
» 2 dl tejszín
» só, bors
» bazsalikom
Csirkemellet felcsíkozzuk, majd lepirítjuk. sózzuk, hozzáadjuk a rókagombát, tejszínt, végül a vágott bazsalikomot. A gnocchit kifőzzük, kevés vajon megforgatjuk. Kevés fehérbort adunk hozzá, és a vágott petrezselymet, majd a forrázott paradicsomkockát. Összeforgatjuk, és tálalhatjuk.
|
|
» egy 1,5 kg-os csirke
» 40 dkg uborka
» 2 dl tejföl
» 4 csokor petrezselyemzöld
» olaj a sütéshez
» 2 ek. ecet
» só, bors
» pirospaprika
» liszt
» tojás
» zsemlemorzsa
A csirkét megtisztítjuk, kívül-belül megmossuk, majd levágjuk a
szárnyvégeit, a lábszárait és a nyakát. Négy részre vágjuk, és megsózzuk. A májat a szárnyak alá tesszük, majd bepanírozzuk, és megsütjük.
Az uborkasalátához hámozva vagy hámozatlanul vékonyan felkarikázzuk, rálocsoljuk az ecetet, sóval, borssal ízesítjük, majd összeforgatjuk a tejföllel.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 25 dkg nagyszemű, fényezett rizs
» 4 evők. olaj
» 3 gerezd fokhagyma
» 1 erőleveskocka
» 3 evők. fűszeres ketchup
» 2 csom. sáfrány
» 15 szem mag nélküli olajbogyó
» 30 dkg tengeri halfilé
» 25 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei
» só
» paprika
» paradicsom
» citrom
A megtisztított, kiválogatott rizst az olajon a préselt fokhagymával hevíteni kezdjük. Rádobjuk a leveskockát és felöntjük fél liter vízzel. Hozzákeverjük a ketchupot és az olajbogyót, sáfránnyal ízesítjük.
» 2 csirkemell
» só, őrölt bors
» 1 csokor újhagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 csipet sáfrány
» 2 csipet só
» 3 ek. olívaolaj
» 2 tk. őrölt kömény
» 1 tk. őrölt gyömbér
» 3 ek. méz
» 1 rúd fahéj
» 1 marék mandulabél
» 6 szem aszalt füge
A csirkemelleket nyolc egyforma részre felvágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát összepréseljük, a sáfrányt pedig kevés sóval egy mozsárban összetörjük.
» 3 db csirkecomb
» 4-5 db kemény körte
» 4-5 db burgonya
» 3-4 ek margarin
» só
» bors
» 1 cs kakukkfű
» 1 cs zsálya
A csirkecombokat kettévágjuk, sóval, borssal, kukkfűvel fűszerezzük. A körtéket vágjuk négy felé, magházát vegyük ki.
Tegyük a csirkecombokat egy nagy tálba, adjuk hozzá a körte darabokat,
az alaposan megmosott és kettévágott burgonyákat (nem kell meghámozni). sózzunk, borsozzuk, kakukkfű és zsálya
ágakat tegyünk bele.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 60 dkg csirkemell
» só, bors
» 4 dl joghurt
» 1 db kígyóuborka
» 2 gerezd fokhagyma
» 2 db kaliforniai paprika
» olaj
Csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A joghurtba beletesszük a csirkemelleket és pár órára a hűtőben állni hagyjuk.
Az uborkát lereszeljük, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk. Később kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a joghurtot. Zúzott fokhagymát is tegyünk hozzá, és keverjük össze.
A kaliforniai paprikát szeletekre vágjuk, és olívaolajon megsütjük.
» 30 dkg csirkemellfilé
» só, őrölt bors
» 1 ek. liszt
» 1 csokor újhagyma
» 5 cm-es gyömbérdarab
» 1 alma
» 1+1 ek. vaj
» 1 ek. olaj
» 1 dl száraz fehérbor
» 1 ek. étkezési keményítő
» 2 tk. magos mustár
» 1 tk. méz
» 1 dl tejszín
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és vajas-olajos keverékben megsütjük. Ezután a falkarikázott újhagymát pirítani kezdjük, felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk, majd néhány perc elteltével beletesszük a reszelt gyömbért és a felszeletelt almát.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 2 csirkemell
» 50 dkg gomba
» 5 tojás
» só, bors
» zsemlemorzsa
» liszt
» zsír
A gombát megpucoljuk, majd ledaráljuk, és megborsozzuk. A húst kicsontozzuk, ledaráljuk, megsózzuk, majd 3 tojással és a gombával összedolgozzuk. Kis fasírtokat formálunk belőle, majd bepanírozzuk, és kirántjuk. Burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 15 dkg zsír
» 3 fej vöröshagyma
» 1 ek. paprika
» 2 kg-os tyúk
» egri bor
» só, köménymag
» 2 gerezd fokhagyma
» 20 dkg savanyú káposzta
» 2 tyúkhúsleveskocka
» 4 dl tejföl
» kevés liszt
A zsírban megpirítjuk a felaprózott hagymákat, majd megszórjuk a paprikával, és beletesszük a feldarabolt tyúkot is. Ezután kevés vizet öntünk alá, így pároljuk, majd kevés bort is öntünk hozzá. sóval, köménymaggal és az összepréselt fokhagymával ízesítjük, majd amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a kifacsart káposztát is.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu