Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» A tésztához:
» 250 g liszt
» 1-1 teáskanál fahéj, sütőpor
» 1késhegynyi szerecsendió
» 120 g vaj
» 70 g cukor
» 1 tojás
» csipetnyi só
» A díszítéshez:
» 100 g étcsokoládé
» 100 g felezett dióbél
Keverjük össze a lisztet, sütőport, fahéjat, szerecsendiót.
Morzsoljuk össze a vajat és adjuk hozzá a liszthez.
Adjuk hozzá a cukrot, tojást, sót és gyúrjuk össze sima tésztává.
A tésztából formázzunk kb. 3 cm átmérőjű hengert.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 2 filézett csirkemell
» 20 dkg cukorborsó
» 1 kis fej ahgyma
» olaj
» ételízesítő
» 3 kanál liszt
» víz
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, felengedjük vízzel, hogy sűrű szószt kapjunk, ételízesítőt adunk hozzá. Beletesszük a kockára vágott csirkemellet és a cukorborsót. Puhulásig főzzük. Rizzsel tálaljuk.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
5-6 csirkeszárny,
» 15 dkg szilva,
» 2 dl tejszín,
Először is megtisztogatom a csirkeszárnyakat, aztán elkészítem a pácot. Egy keverőtálba szórok egy kis vegetát - úgy 2-3 evőkanálnyit -, egy kávéskanálnyi borsot, egy csipetnyi rozmaringot és oregánót, majd az egészet 3-4 evőkanálnyi olajjal összekeverem. Ebben megforgatom a csirkeszárnyakat, úgy hogy mindenhol érje őket a fűszeres olaj. Következő lépésként 1 púpos evőkanál kristálykristálycukorral meghintem a szilvákat, majd néhány perc elteltével egy kevéske vizet öntök alájuk, hogy könnyebben párolódjanak.
» 12 bambuszpálca (beáztatva)
» 3 csirkemellfilé
» 1 gerezd fokhagyma (összezúzva)
» 1 kiskanál reszelt friss gyömbér
» 1 lime leve és reszelt héja
» 1 kiskanál thai halmártás
» Mártáshoz:
» 2 evőkanál kókusztej
» 4 evőkanál darabos mogyoróvaj
» 1/2 lime leve
» csipetnyi szárított, darált csili
Vágjuk mindegyik csirkemellet 4-4 csíkra. Egy tálban keverjük össze a gyömbért, a fokhagymát, a lime levét és héját és a halmártást, majd ebbe tegyük bele a csirkehúst, és hagyjuk benne pácolódni 60 percig.
» 60 dkg csirkemell
» 40 dkg királyrák
» koriander
» olaj
» só, bors
» paradicsompüré
» mustár
» 1 dl vörösbor
» 1-1 db kaliforniai paprika: piros, sárga
» cukor
» 1 gerezd fokhagyma
» 40 dkg főtt rizs
Csirkemellet félbevágjuk, besózzuk. koriandert apróra vágjuk, egy kis olajjal elkeverjük, és bedörzsöljük vele a húst. Hűtőbe tesszük.
Királyrákot megfosztjuk a páncéljától. Serpenyőt melegítünk, beletesszük a paradicsompürét, kevés cukorral.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 60 dkg csirkemell
» 15 dkg füstölt sajt
» 50 dkg sütőtök
» chili
» gyömbér
» cukor
» só
» provence-i fűszerkeverék
» 1 dl fehérbor
» 0,5 dl tejszín
» szerecsendió
» 40 dkg burgonya
Csirkemellet felszúrjuk, hogy kis zsebek legyenek rajta. A zsebekbe a hasábokra vágott füstölt sajtot fogjuk betölteni. A megtöltött húst sózzuk, provence-i fűszerkeverékkel megszórjuk. Kis lángon megsütjük. A sütőtököt meghámozzuk, kockázzuk, és kevés vízben megfőzzük.
» 12 db nagy gombafej
» 20 dkg csirkemáj
» 5 dkg füstölt szalonna
» fél fej vöröshagyma
» só, bors
» majoranna
» 4 db tojás
» 15 dkg zsemlemorzsa
» 10 dkg liszt
» fél fej jégsaláta
» kevés borecet
» 10 dkg kígyóuborka
» 3 db paradicsom
» olívaolaj
Szalonnát nagyobb darabokra vágjuk, kicsit zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a megsózott, borsozott, majorannával megszórt májat. Belerakjuk a darabokra vágott vöröshagymát. Kis lángon addig abáljuk, amíg a máj már nem nyers.
» 40 dkg csirkemáj
» 2 fej vöröshagyma
» 1 ek. méz
» 1 ek. mustár
» 1 dl tejföl
» pár csepp szójaszósz
» 1 köteg petrezselyem
» só, bors
» 40 dkg főtt rizs
» 1 db piros kaliforniai paprika
Félkarikára vágjuk a hagymát, és kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a mézet, kaliforniai paprikát, mustárt, szójaszószt és a tejfölt. Kis vizet is adjunk hozzá.
Kevés olajon a besózott májakat hirtelen megsütjük. Egy pillanatra beleforgatjuk a hagymás raguba.
» 60 dkg csirkemell
» 10 dkg vargánya
» 10 dkg rókagomba
» 10 dkg csipekre
» petrezselyem
» bazsalikom
» 4 dl joghurt
» 1,5 dl tejszín
» 10 dkg gyöngyhagyma
» só
» 2 gerezd fokhagyma
» bors
» 30 dkg párolt rizs
Csirkemellet ujjnyi vastagra vágjuk, sózzuk majd joghurtos tálkába beletesszük a hűtőszekrénybe. Gombákat felkockázzuk, a gyöngyhagymát félbevágjuk. A hagymákat forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és megsózzuk.
» 2 dl száraz, fehér vermut
» 1 citrom
» 4 ek. méz
» 1 darab friss gyömbér
» 4 ek. négyfűszer-keverék
» 8 ek. szójaszósz
» 4 csirkemell
» olaj
» 1 csokor metélőhagyma
Dolgozzuk össze a vermutot a kifacsart citrom levével, a mézzel, a reszelt gyömbérrel, a fűszerkeverékkel és a szójaszósszal. Tegyük ebbe a keverékbe a felszeletelt húsokat negyed órára. Ezután tegyük őket olajjal bekent zsírpapírkockákra és hintsük meg a felaprított hagymával.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu