Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» egy 1,5 kg-os csirke
» 2 dl tejföl
» 1 dl olaj
» 1 dl húsleves
» 1 ek. liszt
» 1 citrom leve
» 1 csokor tárkony
» só, bors
A csirkét megtisztítjuk, darabokra vágjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd olajat hevítünk, és minden oldalát megpirítjuk benne. Felengedjük a levessel, majd lefedve alacsony fokozaton főzzük. A tárkonyt felaprítjuk, majd a már majdnem puha húsra hintjük. A hús levéhez hozzáadjuk a tejföl és a liszt keverékét, és egy kevés citromlevet, majd tálaljuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» egy 1,5 kg-os csirke
» 25 dkg párolt rizs
» 8 dkg vaj
» 3,5 dl paradicsomlé
» fehér bors
» só
» 1 ek. sűrített paradicsom
A csirkét megtisztítjuk, szétszedjük, majd vajat hevítünk, és körbepirítjuk benne a húst. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk, és vizet öntünk hozzá. Lefedve, alacsony fokozaton készre főzzük. Utána a húst kiszedjük, a levet leszűrjük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és besűrítjük.
|
|
» olívaolaj
» 2 csirkemell
» só, őrölt bors
» 3 mogyoróhagyma
» 2 tk. kukoricakeményítő
» 2,5 dl narancslé
» 5 tk. dijoni mustár
» egy csésze mandaringerezd
» 1 ek. felaprított petrezselyem
A csirkemellek oldalait megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és sütőben készre sütjük. Eközben a felaprózott mogyoróhagymát megpirítjuk, felöntjük a keményítős narancslével. Néhány perc után a mustárt is belekeverjük, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
vaj
» 6 csirkemellfilé
» só
» 500 g penne rigate
» 6 ek. szűz olívaolaj
» 100 g reszelt permezán sajt
» friss fűszerek
» Homártöltelék:
» 125 g felapratott homár
» 2 finomra vágott mogyoróhagyma
» 2 felaprított füge
» 1 ek. marsala
» 2 ek. zsemlemorzsa
» 1 felvert tojás
» só
» bors
Mindegyik csirkemellhez vajazzunk meg egy alufóliát. vajazzunk ki egy sütőlemezt is.
Keverjük össze a töltelékhez valókat.
Csirkemellbe vágjunk zsebet, és töltsük bele a tölteléket.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
egy 1,2 kg-os csirke
» 12 dkg darált dió
» 0,5 dl olívaolaj
» 1 mk. pirospaprika
» 1 mk. fehér bors
» só
A csirkét sóval
ízesített vízben puhára főzzük, majd szétszedjük. A levébe belekeverjük
a diót, és sűrűre főzzük. A mártást a húsra öntjük. Az olajat
felhevítjük, és hozzáadjuk a paprikát és a borsot, majd szintén a húsra öntjük.
Rizzsel tálaljuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
4 csirkemellfilé
» 2 vöröshagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 2 sárgarépa
» 2 petrezselyemgyökér
» 1 zellergumó
» 1 póréhagyma
» 5 dl barna sör
» 1 kk. mustár
» 1 kk. rozmaring
» só, bors
» olaj a sütéshez
A répát, fehérrépát és zellert alaposan megmossuk, és felkockázzuk. A póráhagymát karikákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A megmosott húst leszárítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd rákenjük a rozmaringos mustárt.
50 dkg csirekmell
» 30 dkg vörösbab
» koriander
» 2 db kaliforniai paprika
» 1 dl ketchup
» 2 fej vöröshagyma
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 db chilipaprika
» só
» kömény
» 20 dkg kukorica
» 3 ek. liszt
» 2 tojás
» cukor
A csirkés és a hagymát felvágjuk. A hagymás lepirítjuk, rátesszük a csirkét, megsózzuk, és pirítjuk. Miután lepirult hozzáadjuk a kockára vágott kaliforniai paprikát, a zúzott fokhagymát, ketchupot, köményt és a chilit.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
600 g főtt csirkehús
» 300 g friss sertéshús
» fél csokor petrezselyem
» 2 gerezd fokhagyma
» reszelt szerecsendió
» kakukkfű
» só és bors
» 2 tojás
» 1 ek. zsemlemorzsa
» bél
» olaj
Vágjuk apró darabokra a húsokat, majd dolgozzuk össze a zúzott fokhagymával, a felaprított petrezselyemmel, a tojással és a zsemlemorzsával. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, kukkfűvel és szerecsendióval.
A megtisztított belet vágjuk kockákra, kanalazzunk mindegyikbe a
töltelékből, göngyöljük össze és az olajban pirítsuk meg minden oldalát
10 perc alatt.
1 fejes saláta
» 24 rózsaszín garnélarák főve
» 2 kis fej hagyma
» 5 friss bazsalikomlevél
» 10 friss citromfűlevél
» 1 citrom
» 1 dl olivaolaj
A fejes salátát megmossuk, lecsepegtetjük és néhány levelét félretesszük. A finomra vágott hagymát, bazsalikomot és citromfüvet összekeverjük a citrom levével és az olajjal. Az egészet jól összedolgozzuk, majd ízlés szerint fűszerezzük. A saláta leveleit elhelyezzük a tányéron és rozetta alakban rárakosgatjuk a megtisztított rákokat.
60 dkg csirkemellfilé
» 3-3 evőkanálnyi olaj és szójaszósz
» őrölt bors
» 1 dl száraz fehérbor
» 1 citrom
» 40 dkg brokkoli
» 5 dkg szezámmag
Csirkemellet vágjuk csíkokra, reszeljük rá a citromhéjat, öntsük meg szójaszósszal, és citromlével.
A brokkolit bontsuk szét, dobjuk forró vízbe, és főzzük pár percig, majd szűrjük le.
A szezámmagot pirítsuk világosra.
A csirkemellet nagy lángon, forró olajban rázogassuk míg szépen meg nem pirulnak.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu