Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
45 dkg burgonya (megfőzve és összetörve)
» 15 dkg mirelit borsó (kiolvasztva)
» 2-3 friss zöld csilipaprika (kimagozva, finomra vágva)
» 4 mogyoróhagyma (finomra vágva)
» 2 kiskanál őrölt kömény
» 1 kiskanál őrölt koriander
» 3 evőkanál korianderlevél (összevágva)
» só
» 14 dkg csicseriborsóliszt
» 1 kiskanál őrölt kurkuma
» 1/2 kiskanál csilipor
» 1,5 dl hideg víz
» olaj
» 2 dl joghurt
» 3 evőkanál aprított, friss menta
» 1 csipet só
» 1 csipet cayenne bors
Egy tálban forgassuk össze a burgonyát, a borsót, a sót, a köményt, a koriandermagot és –levelet, a mogyoróhagymát és a csilit.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
8 csirke felsőcomb
» só, őrölt bors
» 1 csokor újhagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» 2 szál zeller
» 2 ek. vaj
» 2 ek. olívaolaj
» 1/2 dl vodka
» 2*40 dkg paradicsom-konzerv
» 2 tk. Worchestershire-szósz
» néhány csepp tabasco
» 1/2 citrom
» 2 ek. felaprózott zellerzöld
A combokat sózzuk, borsozzuk, majd a vajas-olajos keveréken megpirítjuk, és félretesszük őket. A serpenyőben maradt bőrdarabkákra öntjük a vodkát, egy perc után pedig levesszük a tűzről.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
1 banán
» 150 g sovány szalonna
» 1 nagy csirke
» só és bors
» 2 ek. földimogyoró-olaj
» 4 hagyma
» 2,5 dl kókusztej
» 4 csipet őrölt kömény
» 2 dl víz
» koriander
A csirkét daraboljuk fel, fűszerezzük sóval, valamint borssal
és az olajban süssük meg minden oldalát a felkockázott szalonnával
együtt. Ezután dolgozzuk hozzá az összevágott hagymát, helyezzünk rá
fedőt és pároljuk 5 percig.
A banánt vágjuk ketté és vízben 1 perc alatt pároljuk meg, csöpögtessük le és karikázzuk fel.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
1 csirke
» 15 dkg apróra vágott hagyma
» 10 dkg füstölt szalonna
» 5 dkg margarin
» 1 dl pálinka
» 3 dl bor
» só, bors
» kakukkfű
» 2 babérlevél
» 10 dkg gomba
A hagymát felaprózzuk, majd vajon megpirítjuk. Egy serpenyőbe tesszük a felkockázott szalonnát, és kiolvasztjuk a zsírját. A csirkét megtisztítjuk és feldaraboljuk, majd sót és borsot szórunk rá. A szalonnát és a hagymát egybeborítjuk, majd beletesszük a csirkedarabokat, a kakukkfüvet és a babérleveleket.
6 csirkecomb
» 2 dl tejföl
» 3 gerezd fokhagyma
» 1 erőleveskocka
» liszt
» só, bors
» petrezselyemzöld
» olaj
A csirkecombokat megtisztítjuk, elfelezzük, sózzuk, majd lisztbe forgatjuk, és olajon megsütjük. Eközben egy lábosba fél liter vizet töltünk, beletesszük az erőleveskockát, így megfőzzük, majd a csirkemellek alá öntjük, és ebben pároljuk. Egy másik lábosba 3 ek. lisztből rántást készítünk, felengedjük egy dl leveslével, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük az összepréselt fokhagymát és a tejfölt.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 8 szelet csirkemellfilé
» 8 szelet gépsonka
» 8 zöldspárga
» 3 ek. olaj
» 15 dkg reszelt sajt
» só, bors
» A besamel mártáshoz:
» 7 dkg liszt
» 7 dkg vaj
» 7 dl tej
A húsokat megsózzuk, olajon hirtelen átsütjük, majd egy tepsibe rakjuk. A sonkát felszeleteljük, a húsra rakjuk, majd befedjük az elfelezett spárgákkal. Ezután elkészítjük a besamel mártást, amit a tepsibe locsolunk. Megszórjuk a sajttal, majd addig sütjük, amíg aranybarna lesz.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
350 g cukor
» 350 g margarin
» 6 tojás
» 450 g liszt
» 4 evőkanál tej vagy brandy
» 1 teáskanál őrölt fahéj
» 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
» 1 teáskanál gyömbérpor
» 450 g mazsola
» 1 narancs reszelt héja
» 1 citrom reszelt héja
» 100 g vagdalt kandírozott citrom
» 125 g felezett, kandírozott cseresznye
» 250 g vagdalt mandula
» 50 g vagdalt, kandírozott gyömbér, gyümölcsök ízlés szerint
» 4 evőkanál kajszilekvár
Első lépésként keverjük fel habosra a cukrot, margarint és a tojást.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
50 dkg csirkemáj
» 20 dkg csiperkegomba
» 2 szelet ananász
» 1 fej hagyma
» 1 ek. liszt
» 1 dl tyúkhúsleves (kockából)
» petrezselyemzöld
» olaj
» só
A májat felcsíkozzuk, és lisztbe hempergetjük. A hagymát felaprítjuk, majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a májat. A gombát felszeleteljük, és a májhoz adjuk. Pár percig sütjük, majd felengedjük a levessel, és megpároljuk. Az ananászt kockákra vágjuk, majd a májhoz adjuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
2 db csirkemell filé
» 3 db alma
» 20 dkg karaván sajt
» 10 dkg angol szalonna
» 2 dl tejföl
» só,bors,liszt
A csirke melleket szeletekre vágjuk,majd negyedeljük.
A szalonna szeleteket tűz álló edény aljára fektetjük és rá rakjuk a kissé ki veregetett, sóval borssal meg szórt és lisztbe forgatott hús szeleteket. A z almát káposzta reszelőn a húsra reszeljük! A sajtot le reszeljük és az almára szórjuk. Végül az egészet tejföllel meg locsoljuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
4 szép libamáj
» 50 dkg alma
» 3-4 evőkanál olaj
» 1 csokor zsálya
» 40 dkg csirkemáj
» só
» őrölt bors
» 1dl almabor
Az almát és a libamáját megmossuk, megtisztítjuk, és felvágjuk őket. A forró olajba dobjuk bele a zsályalevelet, és forgassuk át. Miután átforgattuk vegyük ki, és a zsályás olajba tegyük bele a hagymát és a maját. és pirítsuk meg. Ízesítsük őrölt borssal, és adjuk hozzá az almadarabokat.
Öntsük rá az almabort, és nagy lángon rázogassuk addig, míg a máj megpuhul.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu