Karácsony: blog

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

karácsony mindenkinek hírei

45 dkg burgonya (megfőzve és összetörve)
» 15 dkg mirelit bor (kiolvasztva)
» 2-3 friss zöld csilipaprika (kimagozva, finomra vágva)
» 4 mogyoróhagyma (finomra vágva)
» 2 kiskanál őrölt kömény
» 1 kiskanál őrölt koriander
» 3 evőkanál korianderlevél (összevágva)
»
» 14 dkg csicseriborliszt
» 1 kiskanál őrölt kurkuma
» 1/2 kiskanál csilipor
» 1,5 dl hideg víz
» olaj
» 2 dl joghurt
» 3 evőkanál aprított, friss menta
» 1 csipet
» 1 csipet cayenne bors

Egy tálban forgassuk össze a burgonyát, a bort, a t, a köményt, a koriandermagot és –levelet, a mogyoróhagymát és a csilit.

Tovább 

8 csirke felsőcomb
» , őrölt bors
» 1 csokor újhagyma
» 1 gerezd fokhagyma
» 2 szál zeller
» 2 ek. vaj
» 2 ek. olívaolaj
» 1/2 dl vodka
» 2*40 dkg paradicsom-konzerv
» 2 tk. Worchestershire-szósz
» néhány csepp tabasco
» 1/2 citrom
» 2 ek. felaprózott zellerzöld

A combokat zzuk, borsozzuk, majd a vajas-olajos keveréken megpirítjuk, és félretesszük őket. A serpenyőben maradt bőrdarabkákra öntjük a vodkát, egy perc után pedig levesszük a tűzről.

Tovább 

 

1 banán
» 150 g sovány szalonna
» 1 nagy csirke
» és bors
» 2 ek. földimogyoró-olaj
» 4 hagyma
» 2,5 dl kókusztej
» 4 csipet őrölt kömény
» 2 dl víz
» koriander

A csirkét daraboljuk fel, fűszerezzük val, valamint borssal és az olajban süssük meg minden oldalát a felkockázott szalonnával együtt. Ezután dolgozzuk hozzá az összevágott hagymát, helyezzünk rá fedőt és pároljuk 5 percig.
A banánt vágjuk ketté és vízben 1 perc alatt pároljuk meg, csöpögtessük le és karikázzuk fel.

Tovább 

1 csirke
» 15 dkg apróra vágott hagyma
» 10 dkg füstölt szalonna
» 5 dkg margarin
» 1 dl pálinka
» 3 dl bor
» , bors
» kakukkfű
» 2 babérlevél
» 10 dkg gomba

A hagymát felaprózzuk, majd vajon megpirítjuk. Egy serpenyőbe tesszük a felkockázott szalonnát, és kiolvasztjuk a zsírját. A csirkét megtisztítjuk és feldaraboljuk, majd t és borsot szórunk rá. A szalonnát és a hagymát egybeborítjuk, majd beletesszük a csirkedarabokat, a kakukkfüvet és a babérleveleket.

Tovább 

6 csirkecomb
» 2 dl tejföl
» 3 gerezd fokhagyma
» 1 erőleveskocka
» liszt
» , bors
» petrezselyemzöld
» olaj

A csirkecombokat megtisztítjuk, elfelezzük, zzuk, majd lisztbe forgatjuk, és olajon megsütjük. Eközben egy lábosba fél liter vizet töltünk, beletesszük az erőleveskockát, így megfőzzük, majd a csirkemellek alá öntjük, és ebben pároljuk. Egy másik lábosba 3 ek. lisztből rántást készítünk, felengedjük egy dl leveslével, majd zzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük az összepréselt fokhagymát és a tejfölt.

Tovább 

» 8 szelet csirkemellfilé
» 8 szelet gépsonka
» 8 zöldspárga
» 3 ek. olaj
» 15 dkg reszelt sajt
» , bors
» A besamel mártáshoz:
» 7 dkg liszt
» 7 dkg vaj
» 7 dl tej

A húsokat megzzuk, olajon hirtelen átsütjük, majd egy tepsibe rakjuk. A sonkát felszeleteljük, a húsra rakjuk, majd befedjük az elfelezett spárgákkal. Ezután elkészítjük a besamel mártást, amit a tepsibe locsolunk. Megszórjuk a sajttal, majd addig sütjük, amíg aranybarna lesz.

Tovább 

350 g cukor
» 350 g margarin
» 6 tojás
» 450 g liszt
» 4 evőkanál tej vagy brandy
» 1 teáskanál őrölt fahéj
» 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
» 1 teáskanál gyömbérpor
» 450 g mazsola
» 1 narancs reszelt héja
» 1 citrom reszelt héja
» 100 g vagdalt kandírozott citrom
» 125 g felezett, kandírozott cseresznye
» 250 g vagdalt mandula
» 50 g vagdalt, kandírozott gyömbér, gyümölcsök ízlés szerint
» 4 evőkanál kajszilekvár

Első lépésként keverjük fel habosra a cukrot, margarint és a tojást.

Tovább 

50 dkg csirkemáj
» 20 dkg csiperkegomba
» 2 szelet ananász
» 1 fej hagyma
» 1 ek. liszt
» 1 dl tyúkhúsleves (kockából)
» petrezselyemzöld
» olaj
»

A májat felcsíkozzuk, és lisztbe hempergetjük. A hagymát felaprítjuk, majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a májat. A gombát felszeleteljük, és a májhoz adjuk. Pár percig sütjük, majd felengedjük a levessel, és megpároljuk. Az ananászt kockákra vágjuk, majd a májhoz adjuk.

Tovább 

2 db csirkemell filé
» 3 db alma
» 20 dkg karaván sajt
» 10 dkg angol szalonna
» 2 dl tejföl
» ,bors,liszt

A csirke melleket szeletekre vágjuk,majd negyedeljük.
A szalonna szeleteket tűz álló edény aljára fektetjük és rá rakjuk a kissé ki veregetett, val borssal meg szórt és lisztbe forgatott hús szeleteket. A z almát káposzta reszelőn a húsra reszeljük! A sajtot le reszeljük és az almára szórjuk. Végül az egészet tejföllel meg locsoljuk.

Tovább 

4 szép libamáj
» 50 dkg alma
» 3-4 evőkanál olaj
» 1 csokor zsálya
» 40 dkg csirkemáj
»
» őrölt bors
» 1dl almabor

Az almát és a libamáját megmossuk, megtisztítjuk, és felvágjuk őket. A forró olajba dobjuk bele a zsályalevelet, és forgassuk át. Miután átforgattuk vegyük ki, és a zsályás olajba tegyük bele a hagymát és a maját. és pirítsuk meg. Ízesítsük őrölt borssal, és adjuk hozzá az almadarabokat.
Öntsük rá az almabort, és nagy lángon rázogassuk addig, míg a máj megpuhul.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu