Karácsony: blog

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

karácsony mindenkinek hírei

» 15 dkg cukor
» 35 dkg liszt
» 2 tojás
» 15 dkg margarin
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 csomag sütőpor
» 2 evőkanál tejföl
» 5 dkg darált dió
» lekvár
» aszalt alma

 

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Hozzámorzsoljuk még a margarint, valamint belekeverjük a tojásokat és a tejfölt is. Jól gyúrható tésztát készítünk belőle, majd kinyújtjuk, és 5x5 cm-es négyzetekre daraboljuk. Az aszalt almát leforrázzuk, majd 1-1 kis darabot teszünk minden kis tésztára.

Tovább 

» 40 dkg liszt
» 20 dkg nádcukor
» 7 dkg sárgarépa
» 2 tojás
» 2,5 dl tejszín
» mogyorónyi vaj
» 1,7 dl napraforgóolaj
» 20 dkg áfonya

 

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a felszeletelt répát és áfonyát, majd hozzáadjuk a vajat, a tojást, az olajat és a tejszínt is. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd eloszlatjuk az egészet muffinformákba. Végül sütőben készre sütjük, és már kínálhatjuk is őket.

 

» 60 dkg liszt
»
» 1 tojássárgája
» 10 dkg vaj
» porcukor
» mák

 

Fogunk egy lábost, beletöltünk 2,5 dl vizet, kevés t szórunk bele, majd felforraljuk. Ekkor folyamatosan beleadagoljuk a lisztet, majd elkeverjük, és egy gyúródeszkára kiborítjuk. Hűlni hagyjuk, majd hozzágyúrjuk a tojássárgáját. A tésztából gombócokat formázunk, majd ezeket kifőzzük. Ezután a felolvasztott vajba tesszük őket, majd rászórjuk a porcukros mákot, és már kínálhatjuk is.

Tovább 

» 1 fej kelkáposzta,
» 1 csomag rizstészta
» kb. 15 dkg fehérbab,

 

Első lépésként vizet forralok, egy leveskockával, és megfőzöm ebben a babot. A rizstésztát langyos vízben. Amíg melegszik a tészta és fő a bab, addig elkészítem az édes-savanyú mártást. Karamellt készítek. Egy lábosba beleszórok 3 evőkanál kristálycukrot és pár perc alatt, folyamatos kevergetés mellett szép barnára pirítom. Mikor ezzel megvagyok, fél dl vizet öntök hozzá és a karamellt a vízzel addig forralom, míg olaj sűrűségűvé nem válik.

Tovább 

» 12,5 dkg finomliszt
» 1/2 tk. sütőpor
» 1 csipet
» 4 dkg vaj
» 1 tojás
» 1 ek. tej
» A sziruphoz:
» 25 dkg cukor
» 4 dkg vaj
» 2 ek. aranyszirup
» 0,6 dl citromlé

 

Egy tálban a sütőporos, s liszthez keverjük a vajat, a tojást és a tejet. A szirup hozzávalóit egy lábosba tesszük, felöntjük fél liter vízzel, majd felforraljuk. Ebbe szaggatunk gombócokat a tésztából, és kb. 20 perc alatt készre főzzük. Végül tejszínhabbal kínáljuk.

» 24 dkg cavatelli tészta
» 2 cukkini
» 20 dkg gesztenye
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 mogyoróhagyma
» 10 olajos szardínia
» 4 dkg parmezán
» extra szűz olívaolaj
» , fekete bors

 

A cukkinit kimagozzuk, felkockázzuk, közben a felaprózott halat a fokhagymával olajon megpirítjuk. A gesztenye héját bevágjuk, felforraljuk, majd leszűrjük, és meghámozzuk. Így újra feltesszük a mogyoróhagymával együtt, majd ha készre főtt, nyolc gesztenyét félreteszünk. A többit a hagymával együtt leturmixoljuk, zzuk, kevés olajat teszünk bele.

Tovább 

» 70 dkg marhafartő
» 6 dkg margarin
» 3 dkg
» 10 dkg sárgarépa
» 8 dkg gyökér
» 5 dkg zeller
» 1 ek. vöröshagymakrém
» 4 dkg cukor
» egész bors, őrölt bors, ecet, kakukkfű, babérlevél,
» 1 dl fehérbor
» 1/2 citrom és 1 citrom reszelt héja
» 2 dl tejföl
» 3 dkg mustár
» 8 dkg liszt
» A pászkagombóchoz:
» 30 dkg pászkadara
» 4 tojás
» 8 dkg füstölt szalonna
» 2 ek. vöröshagymakrém, őrölt bors, gyömbér, 1 csokor petrezselyemzöld
» 2 dkg , 2.5 dl víz, 1 ek.

Tovább 

» 1,5 kg marhacomb
» 1 ek. olívaolaj
» őrölt bors
» A zöldségekhez:
» 6 burgonya, félbevágva
» 6 szelet sütőtök, félbevágva
» 6 hagyma
» 1/4 csésze olívaolaj
» A mártáshoz:
» 1 csésze vörösbor
» 6 dkg csiperkegomba
» 1/2 tk. szárított tárkony

 

A húst bekenjük az olajjal, megszórjuk a borssal, majd grillrácson készre sütjük. Eközben a burgonyát, a tököt és a hagymát főzni kezdjük, forrás után 3 percig még hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Eloszlatjuk egy jénaiban, majd az olajjal bekenjük, és puhára, ropogósra sütjük őket.

Tovább 

» 1 3/4 kg marhalapocka
» A páchoz:
» 1/4 bögre vörösbor
» 1 1/2 bögre méz
» 1 1/4 tk. chili
» 1 tk. mustárpor
» A töltelékhez:
» 1 ek. vaj
» 2 fej vöröshagyma, felszeletelve
» 2 szelet baconszalonna, felaprítva
» 1/2 tk. piros chilipaprika, felaprítva
» 1 alma, felkockázva

 

A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd a húsra vágunk egy zsebet, és így pácoljuk egy napot a hűtőben. Másnap a felaprózott hagymát és szalonnát az olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a chilit és az almát, és kb.

Tovább 

2 hátszínszelet
» 1 mangó (meghámozva, kimagozva)
» 4 maréknyi vízitorma
» 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
»
» 1 csipet cukor
» 1/2 uborka (kimagozva és apróra vágva)
» 1 evőkanál vörösborecet
» 3 evőkanál olaj + megkenéshez 

 

A húst kenjük meg olajjal, alaposan fűszerezzük be, majd grillezzük közepesre őket, és tegyük félre. Egy tálban keverjük össze az olajat, a vörösborecettel, a wasabival, a val és a cukorral. A tányérokra szórjunk némi vízitormát, arra hagymát, és kis kockákra vágott mangót.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu