Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Tésztához:
» 25 dkg liszt
» 1 csomag sütőpor
» 2 tojássárgája
» 12 dkg porcukor
» 12 dkg margarin
» 1 csomag vaníliás cukor
» Töltelékhez:
» 3 tojásfehérje
» 8 dkg porcukor
» 5 dkg darált kesudió
» 2 evőkanál méz
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Morzsolva hozzáadjuk a margarint és a tojássárgákat is. Az így kapott tésztát 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, és háromszögekre vágjuk. A tojásfehérjékből és a porcukorból habot verünk, majd nyomózsákba töltjük, és a háromszögek szélét díszítjük vele.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 18 dkg margarin
» 18 dkg porcukor
» 4 tojás
» 18 dkg olvasztott, fehér csokoládé
» 15 dkg rétesliszt
» 1 kiskanál őrölt ánizsmag
» 1 csomag sütőpor
» Krémhez:
» 2,5 dl tej
» 4 dkg liszt
» 10 dkg margarin
» 10 dkg porcukor
» 4 dl tej
» 3 evőkanál cukor
» 1 csomag vanília pudingpor
A tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük. Mindent óvatosan dolgozzunk össze. Az így kapott masszát öntsük egy kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 17 dkg margarin
» 20 dkg darált tökmag
» 28 dkg porcukor
» 8 tojás
» 7 dkg rétesliszt
» 1 csomag sütőpor
» Töltelékhez:
» 2 dl tej
» 1 evőkanál cukor
» 0,5 csomag tejszín ízű pudingpor
» 3 dl őszibarack izű szörp
» 3 dl víz
» 2 csomag tortabevonó zselé
» Krémhez:
» 2 dl tej
» 1 evőkanál cukor
» 0,5 csomag tejszín ízű pudingpor
» 3 dl kivi izű szörp
» 3 dl víz
» 2 csomag tortabevonó zselé
A 7 tojás sárgáját és fehérjét külön-külön habosra verjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 3 db réteslap,
» 3 dl tejszín,
» 1 dl tej,
» 1 db tojás,
» 5-5 dkg vaj és dió,
» 10 dkg cukor,
» 1 csomag vaníliás pudingpor,
» 1/2 db citrom reszelt héja,
» 30 dkg sárgabarack,
» 2 dkg barna cukor.
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Összeforraljuk a tejszínt a kristálycukorral. A pudingport elkeverjük a tejjel és a tejszínhez öntve sűrű pudingot főzünk belőle. Hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és teljesen hagyjuk kihűlni. Szétszedjük a réteslapokat megkenjük őket egyenként olvasztott vajjal és egy vizes konyharuhára rakjuk egymásra rétegezve, egy csíkba rakjuk a pudingot a réteslap szélére, majd belenyomkodjuk a felszeletelt barackokat ( én befőttel csináltam és úgy is nagyon finom volt).
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 6db tojás
» 12dkg cukor
» 12dkg liszt
» 1 evőkanál kakaópor
» 10dkg tortabevónó csokoládé
» 1 sárga,őszibarack lekvár
» 1kg barack
Tészta:
A tojássárgáját a cukorral keverd habosra.Apránként adagold hozzá a lisztet,a kakaóport,majd a kemény habbá vert tojásfehérjét
is forgasd bele.Egy tortaformát bélelj ki sűtőpapírral símítsd bele a
masszát.Aztán tedd előmelegített sűtőbe 180°C süsd meg!
Ha kész vágd ketté a tortalapot.
A baracklekvárt tedd a két lap közé,én dúsan tettem közé hogy ne legyen anyira száraz.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 15 dkg porcukor
» 6 dkg margarin
» 3 tojás
» 7 evőkanál tej
» 15 dkg rétesliszt
» 1 csomag sütőpor
» 6 dkg darált barackmag
» Mázhoz:
» 1 csomag tortabevonó zselé
» 3 evőkanál cukor
» 3 dl narancslé
Egy tálban verjük habosra a margarint a porcukorral és a tejjel, majd egyesével adjuk hozzá a tojássárgákat. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a darált barackmaggal. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd mindent óvatosan összedolgozunk. Az így kapott tésztát öntsük egy kikent, kilisztezett tepsibe, és előmelegített sütőben süssük ki.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1/2 csésze tej
» 3 tojássárgája
» 6 ek. cukor
» 3 érett banán
» 2 ek. citromlé
» 3,5 ek kukoricakeményítő
» 3 tojásfehérje
» 2 mk. cukor a sütőedénybe
tejet melegítsük meg. Verjük krémesre a tojássárgáját 4 ek. cukorral. Adjuk hozzá a tejet, de közben kevergessük. Banánt pürésítsük össze és keverjük a többihez. Tegyük a keményítőt is hozzá, majd keverjük össze.
A tojásfehérjét is verjük keményre, és adjuk hozzá a maradék cukrot. Tegyük a tojáshabot a banános krémbe.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 4 ek. aranyszirup
» 18,5 dkg puha vaj
» 18,5 dkg kristálycukor
» 1 tk. vaníliaeszencia
» 3 tojás
» 18,5 dkg finomliszt
» 1/2 tk. sütőpor
» 9 dkg meleg aranyszirup a tálaláshoz
Egy tálban a vajhoz keverjük a cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sütőport és a vaníliát is. Ezután egy pudingos formát kivajazunk, beleöntjük a szirupot, majd az egészet krémet. A formát egy lábosba engedjük, amiben forró víz van, és így másfél óra alatt készre gőzöljük. Végül kiborítjuk egy tálra, és a sziruppal meglocsolva kínáljuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Tésztához:
» 20 dkg margarin
» 8 dkg porcukor
» 2 tojássárgája
» csipet sütőpor
» 28 dkg liszt
» Töltelékhez:
» 4 dl tej
» 1 csomag vanília pudingpor
» 3 evőkanál cukor
» 1 doboz ananászkonzerv (kockákra vágott)
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a porcukorral. Morzsolva hozzáadjuk a margarint és a tojássárgákat. Az így kapott tésztát kinyújtjuk, és négyzetekbe vágjuk, majd ezekkel béleljük ki a kosárkaformákat. A pudingot főzzük meg, és keverjük el az ananászdarabokkal.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Tésztához:
» 20 dkg liszt
» 10 dkg darált dió
» 12 dkg margarin
» 6 dkg porcukor
» 1 tojássárgája
» késhegynyi sütőpor
» Töltelékhez:
» lekvár
» 20 dkg darált dió
» 5 dkg cukor
» reszelt alma
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a darált dióval és a porcukorral. Morzsolva hozzáadjuk a margarint és a tojássárgákat. Az így kapott tésztát kinyújtjuk, és négyzetekbe vágjuk, majd ezekkel béleljük ki a kosárkaformákat. Az aljukra lekvárt, rá pedig almás-cukros diót teszünk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu