Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 15 dkg cukor
» 40 dkg étcsokoládé
» 5 dkg liszt
» 10 dkg dió
» 1 teáskanál sütőpor
» 5 dkg vaj
» 2 teáskanál neszkávé
» 10 dkg fehér csoki
» tej
Előmelegítem a sütőt 190 C-ra. Gőz fölött kevergetve összeolvasztok: 20 dkg darabokra tört étcsokit 5 dkg vajjal és amint kihűlt robotgéppel összekeverem a lágy és fényes csokit 2 tojással, 15 dkg cukorral 1 evőkanál langyos tejben feloldott 2 teáskanál instant kávéval, 5 dkg liszttel meg 1 teáskanál sütőporral.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 1 tojás
» a tojás súlyának megfelelő liszt, cukor
» 1 csomag tortabevonó
» 2 tasak vaníliás puding
» 4 dl tej
» 5 dkg dió, mandula vagy mogyoró
Fogunk egy keverőtálat, és beletesszük a cukrot és a tojást. Ezeket felverjük, majd beleadagoljuk a lisztet, és simára keverjük. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és erre 2 kiskanál segítségével kis halmokat teszünk a tésztából, majd villával megnyomkodjuk. Közepes fokozaton 5-6 percig sütjük, majd állni hagyjuk, hogy kihűljenek.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Tészta:
» 25 dkg liszt
» 1 csomag élesztőpor
» 10 dkg cukor
» 1 csomag vanillincukor
» 2 tojás
» 12,5 dkg margarin
» 10 dkg darált, pirított mogyoró
» 12,5 dkg reszelt csokoládé
» Máz:
» 10 dkg étcsokoládé tortabevonó
» 5 dkg margarin
A liszthez adjuk az élesztőport, majd a munkafelületre szitáljuk, és a közepébe egy mélyedést csinálunk. Ebbe tesszük bele a cukrot, a vanillincukrot, a tojást, majd ebből egy sűrű masszát csinálunk. Ekkor belerakjuk a margarint, a mogyorót és a reszelt csokoládét, majd alaposan össszegyúrjuk, és golyókat formázunk belőle.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 22 dkg porcukor
» csipetnyi só
» 1 evőkanál rum
» 32 dkg liszt
» 8 dkg finomra darált mandula
» 2 tojás
» 1 mandulaízű sütőaroma
» 5 dkg vaj
» A töltelékhez:
» 20 dkg marcipánmassza
» 1 narancs
» kevés porcukor a nyújtáshoz
» 10 dkg savanykás lekvár
» A tetejére:
» 2 tojásfehérje
» 1 kiskanál citromlé
» kb. 15 dkg porcukor
» 2 evőkanál kandírozott narancshéj
Összegyúrjuk a tésztáhozvalókat, majd fóliába csomagolva gél órán át hűvös helyen pihentetjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 25 dkg búzaliszt
» 1 csapott teáskanál sütőpor
» 12,5 dkg cukor
» 1 csomag vanillincukor
» 1 tojás
» 12,5 dkg margarin
» 5-5 dkg különböző színű kandírozott gyümölcs
» sűrített tej
Fogunk egy keverőtálat, beleszórjuk a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vanillincukrot, majd beleteszük a tojást, a margarint és a kandírozott gyümölcsöket. Az egészet összekeverjük, majd összegyúrjuk, és egy gyúródeszkán kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk. Egy csillagformával kiszaggatjuk a tésztát.
» 250 g vaj
» 175 g kristálycukor
» 1 vaníliás cukor
» 1 tojás
» 175 g búzaliszt
» 175 g kukoricaliszt
» 75 g őrölt mandula
» koktélcseresznyék
» 100 g jó minőségű csokoládé
» baracklekvár
A vajat alaposan kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, a kétféle liszttel és a mandulával, majd recés csövű nyomózsákba töltjük a tésztamasszát és kivajazott tepsire kis kupacokat nyomunk belőle. Ezután előmelegített sütőben 180-200°C-on 10-15 perc alatt készre sütjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» Tésztához:
» 28 dkg liszt
» 20 dkg margarin
» 8 dkg porcukor
» 2 tojássárgája
» 1 csomag vaníliás cukor
» Töltelékhez:
» 20 dkg cseresznye kimagozva
» 5 dkg cukor
» 10 dkg túró (áttörve)
» 1 dl tejföl
» lekvár
» Díszítéshez:
» 2 dl tejszín
» 1 kiskanál zselatin
» 1/2 dl víz
» 1 csomag vaníliás cukor
Egy tálban összekeverjük a lisztet a vaníliás cukorral és a porcukorral. Morzsolva hozzáadjuk a margarint, valamint a tojássárgákat. Az így kapott tésztát kinyújtjuk, és négyzetekbe vágjuk, majd ezekkel béleljük ki a kosárkaformákat.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 3 tojássárgája
» 125 g kristálycukor
» 1 vaníliás cukor
» fél citrom reszelt héja
» késhegynyi sütőpor
» 200-250 g őrölt mandula
» 100 g porcukor
» 1-2 evőkanál citromlé
A tojássárgájákat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a sütőporral és a mandulával, majd sima tésztává dolgozzuk össze az egészet. A tésztánkat porcukorral megszórt deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, majd szívformákat szaggatunk ki belőle. Kivajazott, kibélelt tepsibe tesszük őket és előmelegített sütőben 180-200°C-on 10 percig sütjük őket.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 30 dkg búzaliszt
» 5 dkg szójaliszt
» 3 tojássárgája
» 1 citrom leve
» 30 dkg margarin
» 1 dl tejföl
» csipetnyi só
» 10 dkg cukor
» 1 csomag sütőpor
» 3 őrölt szegfűbors
» Mázhoz:
» citromlekvár
» rum
A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, majd 1-1,5 cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk holdformával. Ezeket tegyük egy kikent tepsire, és kenjük meg a rumos lekvár keverékével, majd süssük ki. Hidegen fogyasszuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
» 25 dkg margarin
» 15 dkg cukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 5 dkg darált dió
» 1 tojás
» 50 dkg liszt
» 2 dl tejföl
» 1 csomag sütőpor
» csipetnyi só
» Mázhoz:
» málnalekvár
» birsalmalekvár
» áfonyalekvár
» baracklekvár
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, és az így kapott tésztából kis golyókat készítünk. Ezeket forgassuk bele valamelyik lekvárba, hogy a billiárdgolyók különböző színben pompázzanak. Tegyük őket kikent tepsire, majd süssük ki.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu