Karácsony: blog

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 170 fő
  • Képek - 405 db
  • Videók - 159 db
  • Blogbejegyzések - 508 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 2 db

Üdvözlettel,

karácsony mindenkinek vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

karácsony mindenkinek hírei

Tészta:

25 dk darált keksz, 10 dk margarin,2 ek kakaó, 10 dk cukor, 1 vanília, rum, tej

Összegyúrjuk a hozzávalókat kevés rummal és annyi tejjel, hogy összeálljon a tészta, egy kerek torta formába belenyomkodjuk a tésztát.

Krém:

4 dl tej, 1 cs vanília puding, 3 ek cukor, 10 dk margarin, 1 cs vanília    1 ü magozott meggybefőtt

A pudingot kikeverjük a tejjel és összefőzzük, majd hűlni hagyjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük és a kihűlt pudingot is beledolgozzuk.

Tovább 

60 dk tengeri halfilé, füstölt lazac vagy füstölt sonka szeletek,

zöldségek vékony csíkokra vágva

( répa, zöldség, zeller, színes paprika, paradicsom, cukkini, ami van éppen otthon)

só, bors, bazsalikom, halfűszer

Alufóliából szélesebb csíkokat tépünk, rá a füstölt sonkát, arra halt és zöldség keveréket és feltekerjük és belecsomagoljuk a tekercset. A kész tekercseket citrommal ízesített vízben,

15-20 percig főzzük.

Vajas burgonyával tálaljuk

Tovább 

 

1 kg tengeri halfilé, kakukkfű, bazsalikom, bor, só, tárkony, olaj, kevés pirosarany

Az olajba belekeverjük a fűszereket és a pirosaranyat, majd bekenjük vele a hal szeleteket.

Egy órát hagyjuk érlelődni. Kevés olajon hirtelen megsütjük a filéket

(először a bőrős felével lefelé, ha ilyent vettünk).

Egy tálra szedjük a halkat. A visszamaradt levet liszttel meghintve meg futtatjuk és tejszínnel felfuttatjuk és tálaláskor a halat nyakon öntjük vele.

Zöldséges párolt rizzsel tálaljuk.

Tovább 

3 db vadkacsa, 1 ág rozmaring, 1 ág bazsalikom, vörösbor,

bors, só, szegfűbors, szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, gyömbér,

2 g fokhagyma, 1 vöröshagyma

bacon szalonna


Annyi bort melegítünk ami ellepi a kacsákat, és a fűszereket belerakva felforraljuk,

majd leöntve a kacsákat egy napot pácoljuk.

Másnap a kacsákat szalonna szeletekbe tekerjük, vajjal megkenjük őket

és az alapléből aláöntve megsütjük.

Végül kicsit megpirítjuk.

Burgonyával vagy rizzsel télaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
35 dkg liszt
20 dkg  margarin
15 dkg zsír
5 dkg porcukor
1 dkg élesztő
csipet sütőpor
1 db tojás

A töltelékhez:
20 dkg darált dió és 20 dkg porcukor keveréke
baracklekvár

A csokimázhoz:
10 dkg porcukor
kakaópor
2-3 dkg  margarin

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókból tésztát gyúrunk. Egy tepsit kivajazunk, a tésztát három részre osztjuk, lisztezett deszkán dolgozunk, mert így a lapok nagyon vékonyak lesznek. Az első lapot behelyezzük a tepsibe, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a cukrozott dióval.

Tovább 

Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg  margarin
4-6 ek porcukor
3 tojássárgája

A töltelékekhez:
kb. 7 dl bor
25 dkg mák
25 dkg dió
60 dkg cukor
1 üveg szilvalekvár
1 csomag mazsola
1 szelet reszelt csokoládé
2 evőkanál baracklekvár
fahéj
őrölt szegfűszeg

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekeverem, és kevés borral könnyen gyúrható tésztává gyúrom. A kész tésztát öt részre osztom és vékonyra nyújtom. (Az egyik kicsivel legyen nagyobb, mert ez lesz a legalsó réteg.)
Az almát apró darabokra vágom és borban megpárolom.

Tovább 

Hozzávalók:
1 bébi pulyka (kb. 3 kg)
10 dkg füstölt szalonna
4 darab alma
10 dkg dió
20 dkg vegyes zöldség
5 dkg vöröshagyma
25 dkg burgonya
25 dkg brokkoli
25 dkg sárgarépa
5 dkg vaj
2 dl tej

fokhagyma
cukor
citrom

Elkészítés: A megtisztított pulykát kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe almát teszünk, egy tepsibe zöldségágyra helyezzük. A mellet vékony szalonna szeletekkel befedjük, és gyakran locsolgatva közepes tűzön lassan sütjük, ha szükséges, kevés vizet öntünk alá.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg sertésdagadó
2 szikkadt zsemle
2 dl tej
10 dkg dió
20 dkg párizsi
1 fej hagyma
2 dkg  margarin
2 tojás
csipet majoránna
1 csokor petrezselyem
4-5 evőkanál olaj

Előkészítés: A dagadót megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A húst felszúrjuk, besózzuk. A zsemléket fele tej, fele víz keverékébe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A diót ledaráljuk. A párizsit nagyon apró kockára összevágjuk vagy ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók 8 személyre:
1 kis fej zeller
6 tisztított dió
2 savanykás alma
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
8 nagy szelet sonkaszalámi (20 dkg)
1/2 csokor snidling

Előkészítés: Az ügyesebbek elkészítik a majonézes salátát (a kevésbé ügyesek, és akiknek kevés idejük van, készen megvásárolják). A zellert meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. Kevés vízben puhára főzzük, leszűrjük. A diót összevagdaljuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük

Tovább 

Régen történt biz ez, régen. Abban az időben, mikor még tűzön aszalta jeget, jégre tették a meleget.

Az volt csak a jó világ, víg világ. Még akkor a só is sósabb volt. Virágosabb a tavasz, hosszabb a nyár, áldottabb az ősz. Hogy nagyot ne mondjak, nagyobb volt akkoriban a búzaszem, mint most a mákfej. A mogyoró olvasva is elmehetett diónak. A diót pedig meg kellett törni a küszöbön, mert hajában nem fért volna be az ajtón.

No, hanem Tél apó akkor is csak olyan goromba legény volt, mint mostanában.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu