Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Tészta:
25 dk darált keksz, 10 dk margarin,2 ek kakaó, 10 dk cukor, 1 vanília, rum, tej
Összegyúrjuk a hozzávalókat kevés rummal és annyi tejjel, hogy összeálljon a tészta, egy kerek torta formába belenyomkodjuk a tésztát.
Krém:
4 dl tej, 1 cs vanília puding, 3 ek cukor, 10 dk margarin, 1 cs vanília 1 ü magozott meggybefőtt
A pudingot kikeverjük a tejjel és összefőzzük, majd hűlni hagyjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük és a kihűlt pudingot is beledolgozzuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
60 dk tengeri halfilé, füstölt lazac vagy füstölt sonka szeletek, zöldségek vékony csíkokra vágva ( répa, zöldség, zeller, színes paprika, paradicsom, cukkini, ami van éppen otthon) só, bors, bazsalikom, halfűszer Alufóliából
szélesebb csíkokat tépünk, rá a füstölt sonkát, arra halt és zöldség
keveréket és feltekerjük és belecsomagoljuk a tekercset. A kész
tekercseket citrommal ízesített vízben, Vajas burgonyával tálaljuk
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
1 kg tengeri halfilé, kakukkfű, bazsalikom, bor, só, tárkony, olaj, kevés pirosarany Az olajba belekeverjük a fűszereket és a pirosaranyat, majd bekenjük vele a hal szeleteket. Egy órát hagyjuk érlelődni. Kevés olajon hirtelen megsütjük a filéket (először a bőrős felével lefelé, ha ilyent vettünk). Egy tálra
szedjük a halkat. A visszamaradt levet liszttel meghintve meg futtatjuk
és tejszínnel felfuttatjuk és tálaláskor a halat nyakon öntjük vele. Zöldséges párolt rizzsel tálaljuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
3 db vadkacsa, 1 ág rozmaring, 1 ág bazsalikom, vörösbor, bors, só, szegfűbors, szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, gyömbér, 2 g fokhagyma, 1 vöröshagyma Annyi bort melegítünk ami ellepi a kacsákat, és a fűszereket belerakva felforraljuk, majd leöntve a kacsákat egy napot pácoljuk. Másnap a kacsákat szalonna szeletekbe tekerjük, vajjal megkenjük őket és az alapléből aláöntve megsütjük. Végül kicsit megpirítjuk. Burgonyával vagy rizzsel télaljuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
35 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg zsír
5 dkg porcukor
1 dkg élesztő
csipet sütőpor
1 db tojás
A töltelékhez:
20 dkg darált dió és 20 dkg porcukor keveréke
baracklekvár
A csokimázhoz:
10 dkg porcukor
kakaópor
2-3 dkg margarin
Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókból tésztát gyúrunk. Egy tepsit kivajazunk, a tésztát három részre osztjuk, lisztezett deszkán dolgozunk, mert így a lapok nagyon vékonyak lesznek. Az első lapot behelyezzük a tepsibe, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a cukrozott dióval.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
4-6 ek porcukor
3 tojássárgája
A töltelékekhez:
kb. 7 dl bor
25 dkg mák
25 dkg dió
60 dkg cukor
1 üveg szilvalekvár
1 csomag mazsola
1 szelet reszelt csokoládé
2 evőkanál baracklekvár
fahéj
őrölt szegfűszeg
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekeverem, és kevés borral
könnyen gyúrható tésztává gyúrom. A kész tésztát öt részre osztom és
vékonyra nyújtom. (Az egyik kicsivel legyen nagyobb, mert ez lesz a
legalsó réteg.)
Az almát apró darabokra vágom és borban megpárolom.
Hozzávalók:
1 bébi pulyka (kb. 3 kg)
10 dkg füstölt szalonna
4 darab alma
10 dkg dió
20 dkg vegyes zöldség
5 dkg vöröshagyma
25 dkg burgonya
25 dkg brokkoli
25 dkg sárgarépa
5 dkg vaj
2 dl tej
só
fokhagyma
cukor
citrom
Elkészítés: A megtisztított pulykát kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe almát teszünk, egy tepsibe zöldségágyra helyezzük. A mellet vékony szalonna szeletekkel befedjük, és gyakran locsolgatva közepes tűzön lassan sütjük, ha szükséges, kevés vizet öntünk alá.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg sertésdagadó
2 szikkadt zsemle
2 dl tej
10 dkg dió
20 dkg párizsi
1 fej hagyma
2 dkg margarin
2 tojás
csipet majoránna
1 csokor petrezselyem
4-5 evőkanál olaj
Előkészítés: A dagadót megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A húst felszúrjuk, besózzuk. A zsemléket fele tej, fele víz keverékébe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A diót ledaráljuk. A párizsit nagyon apró kockára összevágjuk vagy ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 8 személyre:
1 kis fej zeller
6 tisztított dió
2 savanykás alma
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
8 nagy szelet sonkaszalámi (20 dkg)
1/2 csokor snidling
Előkészítés: Az ügyesebbek elkészítik a majonézes salátát (a kevésbé ügyesek, és akiknek kevés idejük van, készen megvásárolják). A zellert meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. Kevés vízben puhára főzzük, leszűrjük. A diót összevagdaljuk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Régen történt biz ez, régen. Abban az időben, mikor még tűzön aszalta jeget, jégre tették a meleget.
Az volt csak a jó világ, víg világ. Még akkor a só is sósabb volt. Virágosabb a tavasz, hosszabb a nyár, áldottabb az ősz. Hogy nagyot ne mondjak, nagyobb volt akkoriban a búzaszem, mint most a mákfej. A mogyoró olvasva is elmehetett diónak. A diót pedig meg kellett törni a küszöbön, mert hajában nem fért volna be az ajtón.
No, hanem Tél apó akkor is csak olyan goromba legény volt, mint mostanában.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu