Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a karácsony mindenkinek közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
karácsony mindenkinek vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6-7 db kifli, 5 dl tej, 1/2 csomag mazsola, 5dkg vaj, 2 evőkanál cukor, csipet só,
10 dkg mák, 1csomag vanillin cukor, 2 ek méz 1 rúd vanília kikapart belseje (és a héja amit főzés után eltávolítunk a tejből!)
Mártáshoz:
1csomag vaníliás pudingpor, és a hozzáírt mennyiségű tej másfél szerese 1 csomag vanillincukor, 1 kk cukor
Elkészítés:
A sütőt bekapcsoljuk 180°C fokra.
A tejet csipet sóval, a vanília belsejével és a héjával együtt,
vanillincukorral, cukorral és a vajjal felforraljuk, majd hozzáadjuk a
mazsolát.
Hozzávalók:
4 főre:
10 dkg mazsola
15 dkg darált dió
10 dkg narancslekvár
1 teáskanál őrölt fahéj
2 citrom reszelt héja
20 dkg teavaj
20 dkg porcukor
5 db tojás
15 dkg liszt
3,5 dl tej
1dl ananászlé
1 teáskanál sütőpor
Vanília öntethez
8 dl tej
8 dkg porcukor
2 tojássárgája
4 dkg liszt
1 rúd vanília
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a
citromhéj felével.
A mazsolát az ananászlében beáztatjuk.
15 dkg puha teavajat 15dkg porcukorral habosra kikeverünk.
|
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 tojás sárgája
- 3 tojás fehérje
- 4 dkg darált dió/mogyoró
- 2 dkg liszt
- 4 dkg cukor
- 1 ek olaj
- 1 csipet (zöldcitromos) só
Mousse:
- 2 doboz (820 g-os) barackbefőtt
- 5 dkg zselatin
- 4 dl tejszín
Ét csokis vla (fla):
- 1 l tej
- 6 dkg burgonyakeményítő
- 4 dkg porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- 3 ek keserű kakaó por (min.18%-os)
Elkészítés:
A tésztához a fehérjét a sóval kemény habbá
verem. A tojás sárgákat kikeverem a cukorral, a dióval és a liszttel,
majd lassan belekeverem az olajat is.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
|
|||||
![]() |
|||||
|
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Tészta:
3 bögre liszt, 3 k cukor, 20 dk zsír vagy 25 dk margarin, 2 tojás, 1 cs sütőpor, 1 vanília, tej
Töltelék.
2-1,5 kg alma, ízles szerint cukrozva, citrom reszelt héja, fahéj. Lereszeljük az almát és beízesítjük állni hagyjuk, majd felhasználás előtt kinyomkodjuk a levét.
A lisztbe belekeverjük a sütőport és cukrot, majd a puha zsírt és a tojásokat is beledolgozzuk,annyi tejet használva, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Egy órát legalább hűtjük, majd kétfelé osztva kinyújtjuk egy nagyobb tepsi méretére.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Tésztához
5 tojás, 30 dkg kristálycukor, 12 dkg darált mák, 1 cs. sütőpor, 16 dkg finomliszt, 10 evőkanál víz
Krémhez:
16 dkg darált dió, 8 evőkanál tej, 16 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 5 cl sütőrum
Bevonathoz:
1 tábla tej tortabevonó, 2 ek étolaj
Elkészítés:
A tojás sárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel.
A lisztet elkeverjük a mákkal és a sütőporral és az előzőekhez adjuk.
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a krémhez keverjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Tészta
6 tojássárgája és fehérje habnak, 20 dk cukor, 2 cs puncs puding, 8 dk liszt, sütőpor,
Piskótát készítünk belőle.
Krém
20 dk margarin, 3 tojássárga, 30 dk porcukor, ezeket alaposan kikeverjük és megtöltjük a piskótát vele.
Máz
3 tojásfehérjét, 20 dk cukorral gőz felett felverni és a piskóta tetejére kenni.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Tészta
6 tojásos piskótát készítünk nagy tepsiben sütve
Krém
4 dl tej, 1 tojás, 2 vanília, 2 púpos ek liszt, 1 diónyi vaj,
Ezekből sűrű krémet főzünk. Majd, ha kihűlt a jól kikevert 25dk margarin és 25 dk cukor keverékével összedolgozzuk. Kétfelé osztjuk egyik felébe 1 k csokis kapucsinó port keverünk.
A piskóta tetejére kenjük a fehér krémet majd rá a kapucsinósat. A tetejére csokimázat készítünk vagy meghintjük kakaóporral.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
20 dk túró. 1 cs vanília, 1 kk citromlé, 2 ek cukor, 1 dl joghurt,
Az összetört túrót jól összedolgozzuk a cukorral ás a vaníliával. Babapiskótát darabokra törünk és poharak aljára szórjuk, de előtte cukros kakaós, rumos tejbe megforgatjuk. Ráhalmozzuk a túrókrémet és magozott meggyszemekkel díszítjük. Tálaláskor tejszínhabbal és csokiforgáccsal meghintjük.
14 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Alap:
20 db babapiskóta, 15 dk vaj
A piskótákat összemorzsoljuk és a vajjal elkeverjük. Tortaforma aljába simítjuk. Félbe vágunk még 20 db babpiskótát és állítva körberakjuk a forma szélét.
Töltelék:
40 dk aszalt gyümölcs, 25 dk túró, 15 dk porcukor, 1 citrom héja és leve, 6 dl tejszín, 1-2 cs habfixáló
Az aszalt gyümiket apróra vágjuk és vízzel (esetleg rummal) leöntjük. A túrót összetörjük és kikeverjük a cukorral a citrom levével és a héjával.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu